Versterkte wijnen

Versterkte wijn is wijn die met alcohol, vaak uit dezelfde wijn gedestilleerd, wordt versterkt. Vroeger wist men al dat een hoger alcoholpercentage de houdbaarheid verbeterde. Ook overleefde de wijn beter het vervoer over lange afstanden, bijvoorbeeld per schip (Port). Het versterken van wijn wordt in veel landen toegepast. Alcoholpercentages liggen bij deze wijnen boven de 15%. Niet altijd zijn zij zoet. Het is ook mogelijk alle suiker in de most te laten vergisten voordat er wijnalcohol aan toegevoegd wordt. Bijvoorbeeld bij sherry of bepaalde Madeira’s. Versterkte wijn kan zowel wit als rood zijn.

Prijsfilter

 -   

druivensoort

jaar

kleur

land

regio

Beoordelingen

  • Kopke Colheita Port 1999

    SKU: 224613.
     32,70
    Wijninfo
  • Kopke Colheita Port 1998

    SKU: 224613.
     31,00
    Wijninfo
  • Kopke Colheita Port 1989

    SKU: 224613.
     41,75
    Wijninfo
  • Kopke Colheita Port 1987

    SKU: 224613.
     55,40
    Wijninfo
  • Kopke Colheita Port 1981

    SKU: 224613.
     79,25
    Wijninfo
  • Kopke Colheita Port 1979

    SKU: 224613.
     80,65
    Wijninfo
  • Kopke Colheita Port 1964

    SKU: 224613.
     215,00
    Wijninfo
  • Kopke Colheita Port 1961

    SKU: 224613.
     244,05
    Wijninfo
  • Kopke Colheita Port 1957

    SKU: 224613.
     346,85
    Wijninfo
  • Kopke Colheita Port 1947

    SKU: 224613.
     384,65
    Wijninfo
  • Kopke Colheita Port 1998

    SKU: 224613.
     67,40
    Wijninfo
  • Kopke Colheita Port 1978 Magnum

    SKU: 224613.
     144,10
    Wijninfo