Mourvèdre Rode Druif

Mourvèdre Rode Druif

De Mourvèdre Rode Druif heeft een rijke geschiedenis en een complex karakter. Het druiven ras is oorspronkelijk afkomstig uit Spanje en staat bekend om zijn dikke schil en late rijping. Daardoor is hij goed bestand is tegen warme en droge omstandigheden. Tegenwoordig wordt Mourvèdre op grote schaal verbouwd in regio’s zoals de Provence, de zuidelijke Rhône, Californië en Zuid-Australië.

Ten eerste worden de wijnen die worden geproduceerd van Mourvèdre-druiven vol en krachtig, met intense aroma’s van donkere bessen. Sommige wijnen hebben zelfs een vleugje aardsheid, wat bijdraagt aan hun complexiteit.

Ten tweede Wordt vanwege de structuur en tannines van Mourvèdre gebruiken wijnmakers deze druif vaak als basis voor blends, maar hij kan ook op zichzelf staand worden genoten.

In de appellatie Bandol in de Provence is Mourvèdre bijzonder geliefd. De unieke terroir van dit gebied, met zijn kalkrijke bodems en mediterrane klimaat. Hij zorgt voor wijnen van ongekende diepte en finesse. De wijngaarden van Bandol koesteren de Mourvèdre-druiven en produceren enkele van de meest gevierde wijnen van de regio.

Het verhaal van de Mourvèdre druif is er een van veerkracht en verfijning, en elke fles wijn die van deze druif wordt gemaakt. Van Spanje tot Frankrijk en verder, Mourvèdre blijft Daarom voor wijnliefhebbers en wijnmakers over de hele wereld aantrekken met zijn unieke karakter en uitzonderlijke kwaliteit.