Merlot Rode Druif

Merlot Rode Druif

De Merlot Rode Druif is een blauwe druivensoort die gebruikt wordt voor het maken van wijn en is een van de traditionele druivensoorten uit de Franse Bordeaux-streek. Deze druif wordt zowel in de Médoc, waar Cabernet Sauvignon domineert, als in Pomerol en Saint-Émilion verbouwd. De naam Merlot is waarschijnlijk afgeleid van de merel.

Merlotdruiven zijn iets groter en hebben een dunnere schil dan Cabernet Sauvignon. Ze bevatten van nature weinig zuren, minder kleurstof en tannines. Deze druiven rijpen vroeg en zijn ideaal voor koelere klimaten. Wanneer Merlot in eiken vaten rijpt, kan de wijn lang bewaard worden.

Merlot is wereldwijd bekend en wordt gekenmerkt door aroma’s van rood fruit zoals kersen, bessen en pruimen. De wijnen zijn meestal sappiger en soepeler dan die van Cabernet Sauvignon, waardoor ze vaak jonger en gemakkelijker te drinken zijn.

In de Côtes de Gascogne wordt Merlot gebruikt voor zowel rode als roséwijn. Buiten Frankrijk is Californië een belangrijke producent, waar men in de jaren zeventig ontdekte dat Merlot uitstekend geschikt is voor zowel assemblage als cépage wijnen.

Merlot wordt ook geproduceerd in Italië, Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland, Australië, Hongarije, Kroatië (waar het areaal in de laatste tien jaar is vereenvoudigd, Zuid-Amerika (vooral Chili) en Spanje.

Wijnliefhebbers wereldwijd waarderen Merlot-wijnen vanwege hun zachte en fruitige karakter. Deze wijnen tonen een breed smaakprofiel, variërend van rijp rood fruit tot subtiele kruidige tonen.

Ze bieden een zijdezachte textuur en zachte tannines, wat ze bijzonder toegankelijk maakt. De veelzijdigheid van Merlot-wijnen past bij diverse gerechten en gelegenheden, waardoor ze zowel beginnende als ervaren wijnliefhebbers aanspreken.

Door hun harmonieuze balans en rijke smaken blijven Merlot-wijnen een favoriete keuze. Deze wijnen leveren consistent een plezierige en verfijnde drinkervaring, wat hun populariteit onder wijnkenners verklaart.

Dus is de Merlot Druif altijd een veilige keuze om te bestellen bij u vlees hoofdgerechten.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Merlot#:~:text=Merlot%20is%20een%20blauwe%20druivensoort,vernoemd%20zijn%20naar%20de%20merel.