Bijzondere Olijfolie boomgaarden Quinta Do Crasto

Bijzondere Olijfolie boomgaarden Quinta Do Crasto

Quinta Do Crasto: Bewaarders van Eeuwenoude Olijftradities

Bij Quinta do Crasto, een vooraanstaand portdomein, koestert de familie met toewijding hun meer dan 100 jaar oude olijfbomen. Hoewel de olijfgaarden niet officieel biologisch gecertificeerd zijn, verzorgen ze deze waardevolle bomen op biologische wijze.

Variëteiten van Kwaliteit: Selection en Premium

Selection: Quinta do Crasto produceert de Selection olijfolie van jonge aanplant van de rassen Cobrançosa en Madural. Na een koude persing volgens traditionele methoden behoudt de olie zijn virgem extra kwalificatie. Deze olie, ongefilterd gebotteld, biedt een zachte, romige smaak die perfect past bij salades en brood. https://www.hetwijnkasteel.nl/wp-admin/post.php?post=39830&action=edit

Premium: De Premium variant van Quinta do Crasto maakt gebruik van drie inheemse Portugese olijfsoorten – Cobrançosa, Madural en Negrinha de Freixo. Moderne oogsttechnieken en persmethoden worden toegepast om de delicate bomen te ontzien. Deze extra vierge olie, met zijn pure en rijke smaak, is ideaal voor het dippen van brood of het verfijnen van salades. https://www.hetwijnkasteel.nl/product/quinta-do-crasto-olijfolie-premium/

Het Verfijnde Culinaire Erfgoed

Bijzondere Olijfolie boomgaarden Quinta Do Crasto zowel de Selection als de Premium olijfolie van Quinta do Crasto belichamen de diepgewortelde culinaire tradities van Portugal, waarin de natuurlijke rijkdom, historie en gastronomie harmonieus samenkomen.

Deze olijfolie soorten komen van een van de oudste Port- en olijfoliehuizen van Portugal. Hoewel we niet gecertificeerd zijn, werken we volledig biologisch.