Botanic Sanctuary Hotel Antwerp | België | Februari 2024

Botanic Sanctuary Hotel Antwerp | België | Februari 2024

In het hart van het oude centrum van Antwerpen herbergt dit voormalige Klooster uit de 12e eeuw nu een restaurant en een Hotel dat zeker een bezoek waard is.

Het is weliswaar een hotel, maar dat heb je op het eerste oog niet in de gaten, als je rondloopt in de tuinen en gangen van Botanic Sanctuary Antwerp. Het is welhaast een kleine wijk met een hele reeks gebouwen, deels met elkaar verbonden. Daartussen bijzondere tuinen die voor extra welbehagen zorgen.

Zo ligt er aan één kant de openbare, tweehonderd jaar oude botanische tuin, waar de ware tuinliefhebber z’n hart kan ophalen bij alle soorten kruiden die hier keurig onderhouden staan te pronken en te geuren. Of de binnentuinen, waar in vroeger eeuwen ongetwijfeld heel wat is afgepreveld. De plaats en die sfeer proef je nog altijd een beetje. het prachtig gerestaureerde erfgoed zorgt voor een bijzondere beleving. De geschiedenis van deze locatie gaat terug naar het jaar 1238. Historisch onderzoek heeft uitgewezen dat er in die tijd al een soort van gasthuis was, waar zieken werden verzorgd. Echte ziekenhuizen waren er in die tijd nog niet, maar de kloosterlingen (zowel paters als nonnen) wijdden zich aan de verpleging van de zieken.

Dit historisch kloostercomplex van Botanic herbergen 4 gastronomische restaurants met Michelinsterren bekroonde chef-koks. Waaronder 2 restaurants met 1 Michelin ster, één restaurant met 2 Michelin sterren en 2 restaurants met Gault & Millau vermeldingen. Wij hebben genoten in restaurant 1238 wat zeker Michelin ster waardig is en ook hebben we genoten van de hele mooie en gezellig Bar (Harry’s Bar)

Alsof dat nog niet genoeg is, geniet je ook van onze Botanic Breakfast Experience. Een selectie lekkernijen die een eerbetoon is aan de lokale producenten. Geniet van delicate vis en zeevruchten, voortreffelijke Belgische kazen, de heerlijkste broden en ambachtelijke charcuterie. Overnachtingshaver, muesli, fruit, salades, yoghurt, gebak, eieren, spek, jam en sappen. Dit zijn slechts enkele van de vele hoogtepunten van het ontbijt. En dan is er nog ons à-la-cartemenu: op bestelling klaargemaakt… en tot in de perfectie. Een gastronomische ervaring

Dus Botanic Sanctuary Hotel Antwerp | België | Februari 2024 is een beleving

Botanic Sanctuary Hotel Antwerp Botanic Sanctuary Hotel Antwerp | België | Februari 2024