Collioure aan de Côte Vermeille | juli 2023

Collioure aan de Côte Vermeille | juli 2023. Een plaats die we in ons hart hebben gesloten 20 jaar geleden en waar we als we in de buurt zijn een tussenstop maken. We hebben hier geslapen in Hôtel Restaurant Les Templiers in Collioure, Het is een historisch hotel met een rijke geschiedenis. Het hotel is gelegen in het prachtige kustplaatsje Collioure, dat bekend staat om zijn schilderachtige charme en artistieke erfgoed. De geschiedenis van het hotel gaat terug tot de middeleeuwen, toen het gebouw dienst deed als een belangrijk toevluchtsoord voor pelgrims en ridders die op weg waren naar het Heilige Land tijdens de kruistochten. De naam “Les Templiers” verwijst naar de Tempeliers, een middeleeuwse ridderorde die betrokken was bij de bescherming van pelgrims en het beheer van financiën en onroerend goed. Het is geen luxe maar wel midden in de stad met zijn leuke straatjes.

Je kan hier jezelf zeer leuk vermaken 2 of 3 dagen met strand, cultuur en culinair vermaak. zo hebben we in diverse zaakjes geluncht en genoten van een heerlijk diner in restaurant Mama van Hotel Roches Brunes (Michelin)

http://www.hotel-templiers.com/