Château de la Caze | 48210 Sainte-Enimie | Frankrijk | Augustus 2022

Château de la Caze | 48210 Sainte-Enimie | Frankrijk | Augustus 2022

De bouw van Château de la Caze is verbonden met de geschiedenis van het klooster van Ste Enimie. De jurisdictie van de priors van Ste Enimie sur La Caze dateert inderdaad uit 1271. De familie Alamand komt uit de adel van Mende en een van de belangrijkste families van de stad. Deze familie schonk vele hoogwaardigheidsbekleders aan de kerk en priors aan het klooster van Ste Enimie. Het kasteel werd in 1489 door het echtpaar in gebruik genomen, de bouw eindigt op 2 december 1490. We hebben hier 2 prachtige dagen gehad in een zeer ontspannen sfeer. Eenmaal in de kloof is het nog even sturen over de gevaarlijkste, maar zeer mooie wegen van Europa en je waant je in een paradijs. Château de la Caze vernoemt in de Michelin gids vanzelfsprekend in het rood van bijzonder. We hebben hier 2 avonden gegeten op het schitterende terras met geweldig uitzicht op de rivier de Tarn waar je overdag geweldig kan kanoën, Kajaks en suppen. Œuf parfait, émulsion de pain grillé, avec son condiment de maïs, croutons et lard de Colonnata. En Raviole ouverte, champignons et son bouillon, crémeux de ricotta et douceur d’amande. zijn 2 van hun specialiteiten.

 

 

https://chateaudelacaze.com/