Trattoria da Amerigo 1934 * | Savigno Bologna | Italië | Juli 2022

Trattoria da Amerigo 1934 * | Savigno Bologna | Italië | Juli 2022

De prijs van 55 euro voor het menu bij trattoria da Amerigo lijkt ongelooflijk laag voor een Michelin-ster restaurant.

In Amerigo’s charmante trattoria in Savigno genoten we van traditionele gerechten, authentieke sfeer en uitstekende producten, vooral de truffel specialiteiten.

Wat hebben we gegeten bij Trattoria da Amerigo 1934 * | Savigno Bologna | Italië | Juli 2022

https://www.hetwijnkasteel.nl/2022/07/23/trattoria-da-amerigo-1934-savigno-bologna-italie-juli-2022/
Savigno mag dan een verborgen juweeltje zijn, maar als epicentrum voor truffels in Emilia Romagna, zou ik willen stellen dat het een van de beste steden in Italië is om te eten, en Amerigo’s interpretatie van dit heerlijke eten is verrukkelijk! Dit restaurant is niet kenmerkend wat je gewend ben van een sterrenrestaurant naar onze mening. Het is niet een chique omgeving en je hoeft je ook niet druk te maken over wat je moet aantrekken of welke fles wijn je moet bestellen. Nee, deze charmante trattoria heeft een stevige keuken, uitstekende producten, een aangename, huiselijke sfeer (het houten interieur doet sterk denken aan een oude osteria) en een informele bediening.

In de loop der jaren hebben we beide soorten ervaringen opgedaan, en hoe meer lekker eten we tijdens onze reizen over de hele wereld hebben gegeten, hoe meer we zijn gaan waarderen wat lekker eten nu precies betekent, althans voor ons. Geweldig eten hoeft niet ongenaakbaar of elitair te zijn. Voor ons draait het allemaal om de meest verse en smaakvolle ingrediënten, kunstig en creatief bereid door een bekwame chef-kok.

Chef-kok Alberto Bettini heeft een tijdloze keuken gecreëerd die eenvoud en traditie combineert met verfijning en elegantie.

Dus Trattoria da Amerigo betekent voor ons, eenvoudige elegantie!

Ciao,
HetWijnkasteel