Hôtel Radio * | Chamalières | Frankrijk | JULI 2021
Dit hotel binnen de gemeente Clermont-Ferrand is een van de laatste prachtige hotels gewijd aan de art deco stijl. Het etablissement, opgericht in 1930, verwerpt het hoogtepunt van het modernisme. De radio. Met originele mozaïeken op de grond, spiegels en smeedijzeren ambachten zijn zoveel verfijnde elementen van decoratie en symbolische evocaties van de triodelamp en de elektromagnetische golven. Dit volledig unieke charmante hotel heeft ook een van de betere restaurants van de Auvergne. We hebben hier een geweldig maar vooral een verassend menu gegeten. Ze beschikken over een kaasassortiment, wat gepresenteerd word op een trolly van 1 bij 2 meter. Alle gerechten hier waren een complete verrassing. O.a. Gerzat tomaten met Bretonse sardine gemarineerd in limoen, kappertjes, rogge, basilicumvinaigrette. Auvergne Gevogelte Filet, Aromatische Kers-Estragon Jus. Bourbonnais Charolais Runderfilet, “Artisjok, Ansjovis, Bosui” Bladerdeeg. En natuurlijk die kaas Trolly !! Hôtel Radio * | Chamalières | Frankrijk | JULI 2021 https://www.hetwijnkasteel.nl/2022/06/06/hotel-radio-chamalieres-frankrijk-juli-2021/
In de keuken mengt chef-kok Wilfrid Chaplain de frequenties van zijn geboorteland Normandië en zijn adoptieregio, de Auvergne, een bron van zachte, weinig bekende harmonieën. Technisch vaardig, creëert hij een ambitieuze, subtiele en delicate keuken die de smaakpapillen verwent: Charolais-rundvlees, raviolo van gekonfijte runderwang, aromatische jus van rode wijn; jus van zeeduivel en waterkers; In limoen gemarineerde makreel, op as gebakken knolselderij.
https://www.hotel-radio.fr/en/