Hôtel Radio * | Chamalières | Frankrijk | JULI 2021

Dit hotel binnen de gemeente Clermont-Ferrand is een van de laatste prachtige hotels gewijd aan de art deco stijl. Het etablissement, opgericht in 1930, verwerpt het hoogtepunt van het modernisme. De radio. Met originele mozaïeken op de grond, spiegels en smeedijzeren ambachten zijn zoveel verfijnde elementen van decoratie en symbolische evocaties van de triodelamp en de elektromagnetische golven. Dit volledig unieke charmante hotel heeft ook een van de betere restaurants van de Auvergne. We hebben hier een geweldig maar vooral een verassend menu gegeten. Ze beschikken over een kaasassortiment, wat gepresenteerd word op een trolly van 1 bij 2 meter. Alle gerechten hier waren een complete verrassing. O.a. Gerzat tomaten met Bretonse sardine gemarineerd in limoen, kappertjes, rogge, basilicumvinaigrette. Auvergne Gevogelte Filet, Aromatische Kers-Estragon Jus. Bourbonnais Charolais Runderfilet, “Artisjok, Ansjovis, Bosui” Bladerdeeg. En natuurlijk die kaas Trolly !!

https://www.hotel-radio.fr/en/