La Maison d’à Côté ** | Montlivault | Frankrijk | JAN 2022

La Maison d’à Côté ** | Montlivault | Frankrijk | JAN 2022

De Michelingids belicht al jaren de beste restaurants en eetervaringen in de Loire-regio. De Loire-vallei staat bekend om zijn fantastische eten en wijn, dus het is geen verrassing dat er veel restaurants met Michelin-sterren in de omgeving zijn.

Het restaurant van Christophe Hay roept de emotionele kracht van de Loire-vallei op. Zijn menu’s  geïnspireerd op het beste van het terroir, hier Gélines de Touraine, truffels uit de Loire-vallei, daar wijn uit de appellatie Cheverny en natuurlijk de kruiden en groenten uit de moestuin. Huis. Het restaurant beschikt over 2 michelin sterren en 1 groene ster. We aten hier het 6 gangen menu van de Chef. Voorafgegaan met mooie amuses van gefrituurde ansjovisjes, gevolgd door diverse kleine hapjes. Als voorgerecht witvis uit de Loire gerold in piment, gevolgd door aardpeer, ganzelever met rode biet, Truffels uit Chambord met witlof, Wagyu beef  een rijkelijk assortiment van de kaas trolly en als dessert Mango, abrikozen en een vanillemousse. We dronken er een mooie biologische Cabernet Franc bij van Sébastien David en een mooie witte uit de Quincy van Domaine les Poete die word geroemd als één van de 5 topwijnen uit de Loire. La Maison d’à Côté ** | Montlivault | Frankrijk | JAN 2022

Het restaurant verhuist in juni 2022 een paar kilometer verderop naar Blois.

https://www.lamaisondacote.fr/

https://fleurdeloire.com/fr/

Voor wijnen uit deze streek https://www.hetwijnkasteel.nl/regio/Loire/