Raimat DO Costers del Segre Nieuw!

Raimat de oudste wijnmakerij uit de DO Costers del Segre! nu nieuw in het assortiment van Hetwijnkasteel.

De meer dan 100-jarige geschiedenis van Raimat wordt gekenmerkt door het visionaire karakter van de oprichters. In elk van de stappen die het merk zet, is deze innovatieve geest aanwezig. Van de transformatie van een hele woestijn in een zee van wijngaarden tot het creëren van een nieuw systeem voor het kiezen van wijn. Door de geschiedenis van Raimat ontdekken we de echte betekenis van innovatie.

1914 · DE OASE IN DE WOESTIJN

De familie Raventós zag een groot potentieel in woestijnland waarop ook de ruïnes van een kasteel stonden dat tijdens de Spaanse Successieoorlog was verwoest. Nadat het land was gekocht, werden er meer dan 100 kilometer sloten aangelegd om het water van het kanaal van Aragón naar wat nu Raimat-land was te voeren, zodat het weer vruchtbaar zou zijn voor de aanplant van wijnstokken. Het oorspronkelijke landgoed zou ook de eerste en enige wijnbouwkolonie in Europa hebben, compleet met meer dan 100 huizen voor arbeiders en hun gezinnen, 12 pakhuizen, een kerk, een school en verschillende hokken en stallen voor dieren.

1914/2016 · DE CONSOLIDATIE VAN DE INNOVATIEVE GEEST

Gedurende zijn meer dan 100-jarige geschiedenis is Raimat er bij tal van gelegenheden in geslaagd een pionier te zijn. De mijlpalen die deze geest het meest vertegenwoordigen zijn:

  • Bouw van het eerste betonnen gebouw in Spanje
  • Integratie van op leivorm getrainde wijnstokken
  • Gebruik van groene daken
  • Introductie van internationale rassen
  • Eerste automatisch weerstation
  • Toepassing van ecologische plaagbestrijdingstechnieken
  • Lancering van de eerste buiten Galicië geproduceerde Albariño
  • Gebruik van schroefdop in Spanje
  • Eerste wijnmakerij die wijn classificeert op basis van intensiteit