Anne de Bretagne ** | La Plaine-sur-Mer | Frankrijk | AUG 2021

Anne de Bretagne ** | La Plaine-sur-Mer | Frankrijk | AUG 2021

Op de zuidelijke oever van de monding van de Loire kijkt dit imposante, moderne gebouw uit over de kleine haven van Gravette. De getalenteerde chef-kok Mathieu Guibert, een lokale jongen uit de regio Retz en een boerenzoon, heeft stevige, op respect gebaseerde banden gesmeed met producenten uit de regio die net zo gepassioneerd zijn over wat ze doen als hij. Het is geen verrassing dat zeevruchten hier een hoofdrol spelen. Afhankelijk van de vangst van de dag kan het menu bestaan ​​uit licht gekookte garnalen, Pommes Soufflées (‘gepofte aardappelen’) en een infusie van groene kardemom; risotto van schelvis, langoustinecarpaccio en Parmezaan-emulsie; gevulde zeeduivel, champignons en bleekselderij met een jus van rundvlees en kreeft…https://www.hetwijnkasteel.nl/2022/05/21/anne-de-bretagne-la-plaine-sur-mer-frankrijk-aug-2021/

Een geweldige omgeving om te ontspannen te fietsen door niet ontdekten toeristische routes en natuurlijk bijzonder culinair te eten. We hebben hier 3 dagen overnacht in het geweldige hotel Anne de Bretagne. Het heeft een bijzonder uitzicht over de oceaan en aan de achterkant over de mooie tuin met zwembad. Het bijbehorende restaurant van Mathieu Guibert heeft 2 Michelinsterren, we hebben hier geweldig gegeten. Er word gekookt met liefde voor het land en de zee. Sardines, Wilde oester, Zeeoren, Zee-egels, Alikruken, Girolles, Sint-jakobsschelpen, Langoustines, lam en geweldige desserts. We hebben de dagen het hele assortiment van Jonathan Pabiot gedronken. Al zijn wijnen zijn Biodynamisch geproduceerd https://jonathanpabiot.fr/ Natuurlijk te verkrijgen bij Hetwijnkasteel. Anne de Bretagne ** | La Plaine-sur-Mer | Frankrijk | AUG 2021

https://annedebretagne.com/