Cantinho do Avillez | Porto | OKT 2021

Ribeira, het charmante, oude centrum van Porto

Ribeira is de wijk waar je vele restaurantjes en barretjes vindt, net als souvenirwinkeltjes. Het gezellige plein Praça da Ribeira vormt het middelpunt. Het is lekker druk, overdag én ‘s avonds. Er zijn veel bezienswaardigheden in de oude binnenstad waar je zeker al een hele dag mee zoet ben.

De slijtage die her en der door de tand des tijds is ontstaan, draagt charmant bij aan de sfeer van deze wijk. Maar er wordt hier ook volop gerestaureerd. Ribeira staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Er zijn meerdere leuke hotels te vinden, maar ook appartementen of B&B’s of RBB’s. dit zorgd voor ruime keuze voor u bezoek aan Porto. Denk bijvoorbeeld aan een traditionelen Fado show of een van de leuke treintjes die Portugal rijk is.

Het restaurant is van sterren kok José Avillez (Belcanto** Lissabon). Het is een buitengewoon sfeervol restaurant midden in het oude centrum met een kaart met leuke gerechten die leuk geprijsd zijn. Zoals Gamba’s met knoflook en malagueta peper, octopus met zoete aardappel, Thaise kip met gebakken groenten of gefrituurde groene bonen met tartaarsaus. Zeer betaalbaar en een interessante wijnkaart met een groot aantal wijnen per glas.

https://cantinhodoavillez.pt/pt/