2 keer zoveel witte wijnen richting 2030 in de Rhônevallei

2 keer zoveel witte wijnen richting 2030 in de Rhônevallei

De wereldwijde vraag naar witte wijnen neemt toe en vertegenwoordigt momenteel al een derde van de totale wijnconsumptie. Deze trend lijkt zich in de komende jaren voort te zetten. Dit biedt aanzienlijke kansen biedt voor producenten en handelaren in de wijnindustrie. Sébastien Lacroix, hoofd van de economische afdeling van Inter Rhône, benadrukt het groeiende belang van witte wijnen in de markt en stelt dat het aandeel van niet-mousserende witte wijnen naar verwachting zal verdubbelen tegen 2030. Naar 150.000 hl naar 300.000 hl in de Rhônevallei.
Deze toename in productie van witte wijnen is niet alleen gunstig voor de markt, maar ook voor de producenten zelf. Het feit dat witte wijnen sneller kunnen worden gebotteld en op de markt gebracht dan rode wijnen. Dit zorgt ervoor dat producenten efficiënter kunnen werken en sneller kunnen reageren op de groeiende vraag. Terwijl rode wijnen vaak jaren nodig hebben om te rijpen voordat ze kunnen worden verkocht. Zo kunnen witte wijnen veel sneller worden geproduceerd en geleverd. Hierdoor kunnen producenten kunnen profiteren van de toenemende populariteit van deze wijnen.
De ambitieuze doelstelling van het verdubbelen van de productie van niet-mousserende witte wijnen in de Rhônevallei weerspiegelt de groeiende vraag naar deze wijnen en de bereidheid van producenten en handelaren om hierop in te spelen. Met deze strategie hopen zij niet alleen in te spelen op de huidige trends in de wijnmarkt, maar ook om een steeds groter marktaandeel te veroveren en zich te positioneren als belangrijke spelers in de wereldwijde wijnindustrie. Het is duidelijk dat de wereld smacht naar witte wijnen en dat producenten in de Rhônevallei klaar staan om aan deze vraag te voldoen en te profiteren van de groeiende populariteit van deze heerlijke wijnen. Dus 2 keer zoveel witte wijnen richting 2030 in de Rhônevallei zal gaan gebeuren.