Nieuw in het assortiment Domaine Boeckel Alsace

Nieuw in het assortiment Domaine Boeckel Alsace

Introductie

Naast dat wij als Het Wijnkasteel niet alleen de mooiste en lekkerste wijnen inkopen bij onze importeurs, zijn wij ook continu op zoek naar vernieuwende wijnen voor onze collectie. Omdat we willen blijven vernieuwen, zijn wij recent in contact gekomen met het wijnhuis E. Boeckel uit de Alsace.

Geschiedenis

Boeckel is een van de eerste producenten-handelaren van de nobele Elzaswijnen. Zijn passie en kenmerk zijn, en blijven, de finesse, frisheid en harmonie. Domaine E. Boeckel werd in 1853 opgericht door Frédéric Boeckel. Samen met zijn zoon Emile en zijn kleinzonen Frédéric en André maakte hij de onderneming tot een van de bekendste wijnbedrijven in het Elzasgebied. De eerste percelen op een plaats genaamd ‘Wiebelsberg’ in Andlau zijn vandaag de dag nog steeds geclassificeerd als een Grand Cru. Momenteel wordt het wijnhuis vertegenwoordigd door de broers Thomas en Jean-Daniel Boeckel, bijgestaan door hun vader Emile.

Volledig Biologische Wijnen

Wijnhuis E. Boeckel produceert 30 verschillende wijnen, van rosé mousserend tot wit, en van dessertwijn tot fruitig rood. De meeste wijnen zijn geschikt om binnen een paar jaar te drinken, maar de familie heeft ook een ‘geheime voorraad’ van oude jaargangen in de kelder, waaronder een Riesling uit 1911! Deze flessen bewijzen dat sommige Alsace-wijnen erg lang bewaard kunnen worden en perfect op dronk zijn met een explosie aan aroma’s.

Historische Kelder

De ‘geheime voorraad’ is niet het enige stukje geschiedenis in de kelder van E. Boeckel. Ze beschikken over 60 eikenhouten vaten met een gemiddelde leeftijd van 75 jaar, waarvan de oudste uit 1901 dateert. De inhoud van deze vaten varieert van 10 tot 140 hectoliter. Daarnaast loopt er een cuvée-project met historische labels, om de nagedachtenis van hun overgrootvader te eren. Kortom, een prachtig wijnhuis met maar liefst 24 hectare aan wijngaarden in Mittelbergheim en in de dorpen Andlau, Barr en Eichhoffen.

Conclusie

E. Boeckel biedt prachtige wijnen en een zeer romantische omgeving. In onze ogen zijn deze wijnen zeker het proeven waard! Wij zijn erg blij en trots op deze samenwerking en kijken ernaar uit om hier een succes van te maken samen met E. Boeckel en de familie.

Tot Slot

Bent u nieuwsgierig geworden naar de Nieuw in het assortiment Domaine Boeckel Alsace of wilt u meer informatie over de eventuele inkoop van deze wijnen voor uw horecazaak of wijnspeciaalzaak? Neem dan gerust contact op via ons contactformulier op www.hetwijnkasteel.nl.