Nieuw in het assortiment Domaine Boeckel Alsace

Nieuw in het assortiment Domaine Boeckel Alsace

Naast dat wij als Het Wijnkasteel niet alleen de mooiste en lekkerste wijnen inkopen bij onze importeurs, zijn wij ook continu aan het zoeken naar vernieuwende wijnen in onze collectie. Omdat we willen blijven vernieuwen,  zijn wij recent in contact gekomen met het wijnhuis E. Boeckel uit de Alsace.

Geschiedenis

Boeckel is een van de eerste producent- handelaar van de nobele Elzas wijnen. Zijn passie en kenmerk was, en is nog steeds de finesse, frisheid en harmonie. Domaine E. Boeckel werd in 1853 opgericht door Frédéric Boeckel. Samen met zijn zoon Emile en zijn kleinzonen Frédéric en André heeft hij de onderneming tot één van de best bekende wijnbedrijven in het Elzasgebied gemaakt. De eerste percelen op een plaats genaamd ‘Wiebelsberg’ in Andlau, zijn vandaag de dag nog steeds geclassificeerd als een Grand Cru. Momenteel wordt het wijnhuis vertegenwoordigd door de 2 broers Thomas en Jean-Daniel Boeckel, die worden bijgestaan door vader Emile.

De Wijnen volledig Biologisch!   

Wijnhuis E. Boeckel zijn heeft 30 verschillende wijnen, van rosé mousserend, tot wit en van dessertwijn tot fruitig rood. De meeste wijnen zijn geschikt om binnen een paar jaar te drinken, maar de familie heeft ook ‘geheime voorraad’ aan oude jaargangen in de kelder. Waaronder een Riesling uit 1911! Deze flessen zijn hét bewijs dat (sommige) Alsace wijnen erg lang bewaard kunnen worden; ze zijn perfect op dronk met een explosie aan aroma’s. De ‘geheime voorraad’ is niet het enige stukje geschiedenis in de kelder van E. Boeckel. Zij hebben zo’n 60 eikenhouten vaten met een gemiddelde leeftijd van 75 jaar, de oudste uit 1901! De inhoud varieert van 10-140 hectoliter. Daarnaast loopt er een cuvée project met historische labels, om de nagedachtenis van de overgrootvader te eren. Kortom, een prachtig wijnhuis met maar liefst 24 hectare aan wijngaarden in Mittelbergheim en in de dorpen Andlau, Barr en Eichhoffen. Prachtige wijnen en een zeer romantische omgeving. In onze ogen zeker het proeven waard! Wij zijn erg blij en trots met deze samenwerking en kijken er naar uit om hier een succes van te maken samen met E. Boeckel en de familie!

Tot slot: Bent u nieuwsgierig geworden naar de wijnen van E. Boeckel of wilt u meer informatie over de eventuele inkoop van deze wijnen voor uw horecazaak of wijnspeciaalzaak?

Neem dan gerust contact op via ons contactformulier op www.hetwijnkasteel.nl