Op bezoek bij de Apostelhoeve in Limburg!

1 van de bijzonderste wijngaarden van Zuid-Limburg!

Zoals velen van jullie weten gaan wij er graag op uit in diverse regio’s en combineren wij dat bij voorkeur met een hapje én een drankje. Van Porto tot aan Bordeaux, naar lokale wijngaarden in het Zuiden! Benieuwd naar het verhaal en de wijnen van deze eerste Nederlandse wijngaard? Lees dan snel verder.

Dit keer gingen we naar de Apostelhoeve. Eenmaal het heuvelland opgefietst kwamen we aan op de gezellige binnenplaats die een warme ‘Franse’ sfeer uitademt. We werden warm ontvangen door de de gids die deel uitmaakt van het familie bedrijf. Hij overdonderde ons met kennis over alles wat met wijn te maken heeft, al uitkijkend over het Jekerdal.

Fruitteler Hugo Hulst besloot in 1970 een wijngaard te vestigen in voorheen “Hoeve Louwberg”.  Nu het oudste en nog steeds werkende commerciële wijnbedrijf van Nederland. Vandaag zijn er geen kersen of appels meer, maar wel wijnstokken die inmiddels al bijna tien hectare in beslag nemen.

Tijd om te proeven!

Van al die indrukken krijg je natuurlijk dorst, tijd om de wijnen te proeven. We probeerde de Müller-Thurgau, Auxerrois, Riesling. Droge witte wijnen gemaakt, met frisse, minerale smaken in Elzasser stijl! Heerlijk! Kortom, een leuke ervaring! Ga jij nou binnenkort naar Limburg? Ga dan zeker eens langs bij de Apostelhoeve en kom er zelf achter wat jouw favoriet is.