kwaliteit kost geld

kwaliteit kost geld

Kwaliteit kost geld. Om goede wijn te maken, heb je goede druiven nodig, goede mensen en goede apparatuur. Drie elementen die onmogelijk voor een habbekrats te verkrijgen zijn. Als je kwaliteitswijn wilt produceren, zijn passie, vakmanschap en geld onmisbaar.

Uit eigen ervaring weet ik dat je een eerlijke, smakelijke wijn kunt produceren voor een winkelprijs van €4,99. Deze prijs is haalbaar door te besparen op transportkosten en verpakking en genoegen te nemen met een bescheiden winstmarge. De kwaliteit van de wijn hoeft hierbij niet in het gedrang te komen. Echter, voor sommigen wordt €4,99 als duur ervaren. Statistisch gezien klopt dit, aangezien er onder dit segment vele goedkopere wijnen verkrijgbaar zijn.

Maar bij een consumentenprijs van €4,- blijft er slechts 79 cent over om driekwart liter wijn te produceren. U begrijpt dat een wijnboer hiermee niet zijn tractor, wijngaard, zijn gezin en zichzelf kan onderhouden. Dit lage prijsniveau kan alleen worden bereikt door massaproductie, wat resulteert in wijnen van inferieure kwaliteit.

De belangrijkste vraag is: waarom zou je genoegen nemen met lage kwaliteit? Een krap budget kan leiden tot sober winkelen, maar zou de kwaliteit van voedsel en wijn niet de hoogste prioriteit moeten hebben?

Een maaltijd is een moment van rust in de dag. Het moet lekker, gezellig en van goede kwaliteit zijn, bestaande uit gezond voedsel en goede wijn.

Echter, om deze basisbehoeften op een kwalitatieve en natuurlijke manier te produceren, zijn offers nodig. Kwaliteit heeft nu eenmaal zijn prijs.

Kwaliteit kost geld! Dus investeer in jezelf door te kiezen voor gezond en lekker voedsel en drink nooit zomaar goedkope wijn. Wees bewust van wat je consumeert en kies voor met zorg gemaakte wijn waar je volop van kunt genieten.