Kopke het oudste Port Wine House

Kopke, het oudste Port Wine House

Kopke, opgericht in 1638, staat bekend om zijn buitengewone collectie zeer oude en zeldzame Port-wijnen. Internationaal erkend worden vanwege hun uitzonderlijke kwaliteit en vakmanschap.

Een van de meest geliefde wijnen van Kopke is de 10 jaar oude tawny Port. Deze wordt gemaakt door het mengen van wijnen van verschillende leeftijden en een elegante en complexe wijn met een rijke geschiedenis en karakter creëert.

Bij het proeven van de 10 jaar oude tawny Port worden de zintuigen verwend met aroma’s van gedroogd fruit. sSubtiele hinten van hout en een vleugje honing.

De wijn is zacht en rond in de mond, met intense smaken van gedroogd fruit en een lange zijdezachte afdronk.

Deze tawny Port is een uitstekende keuze voor liefhebbers van gerijpte wijnen. Hij perfect op zichzelf of bij een kaasplankje of dessert worden genoten.

Kopke het oudste Port Wine House blijft trouw aan zijn erfgoed en tradities, terwijl het blijft innoveren om de moderne wijnliefhebber tevreden te stellen. Hierdoor het een van de meest gerespecteerde en bewonderde wijnhuizen ter wereld blijft.

Tawny port is een soort versterkte wijn die voornamelijk wordt geproduceerd in de Douro-vallei in Portugal. Het is gemaakt van een blend van rode druivensoorten, zoals Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz en Tinta Barroca. Tawny port wordt doorgaans 10 tot 40 jaar gerijpt in houten vaten, waardoor het een zacht en zacht smaakprofiel krijgt met tonen van karamel, noten en gedroogd fruit. Hij wordt vaak gedronken als dessertwijn, op zichzelf of in combinatie met een verscheidenheid aan kazen of desserts.

https://www.hetwijnkasteel.nl/2020/11/20/vintage-port-bewaren-en-kopen/