Grenache een geweldige druiven variëteit!

Grenache een geweldige druiven variëteit!

Grenache is een van de meest aangeplante nobele druiven, met het vermogen om grootsheid te bereiken in verschillende klimaten en terroirs. Het is een verscheidenheid aan onderscheidingen die wijnen produceren met een complexiteit en karakter die kunnen verouderen.

Grenache is uniek omdat het fijne en zeldzame wijnen voor verzamelaars produceert, evenals gemakkelijke, alledaagse drinkwijnen die fris en fruitig zijn.

Succesvol Spaans

De Fransen noemen het Grenache en Spanje noemt het Garnacha, hoe je het ook zegt, het is een druivensoort die een breed publiek aanspreekt. Grenache gedijt goed in Zuid-Frankrijk en Noord-Spanje, waar hij het meest wordt aangeplant.

Het is het hart van Châteauneuf-du-Pape-wijnen en de ziel van Priorat. Op het eiland Sardinië staat Grenache ook wel bekend als Cannonau. Grenache wordt vaak gebruikt als mengdruif en heeft een geheel eigen krachtige uitdrukking. Grenache toont zijn veelzijdigheid en heeft een verscheidenheid aan profielen met rosés, rode en versterkte wijnen.

Sweet baby!

Grenache is een charmante druif met een smaakprofiel dat grote fruitkwaliteiten vertoont, zoals aardbeien, frambozen, zwarte kersen, kaneel, koffie en specerijen. Het is een sappige variëteit met zachte tannines en een gemiddelde zuurgraad, waardoor het een uiterst voedselvriendelijke wijn is.

Château de Saint Cosme is het toonaangevende landgoed van Gigondas en produceert de benchmarkwijnen van de appellatie. Little James Basket Press, gemaakt in een unieke solera-stijl. Het is de ideale wijn om de typiciteit van Grenache uit de zuidelijke Rhône te ontdekken.

Little James is een heel speciale multi-vintage Grenache die wordt geproduceerd in een solera-stijl die begint met de vintage uit 1999. Er is een mooie rijkdom aan de wijnen met tonen van zwarte kersen, paprika, kruiden en specerijen. Fijnkorrelige tannines en een mooie zuurgraad zorgen voor een onvergetelijke afdronk.

 

Nieuwsgierig geworden naar de Grenache druif? Klik hier om verder te lezen en te bestellen!