Druiven variëteit de Gewürztraminer

Druiven variëteit de Gewürztraminer

Het opvallende aan deze druif begint al met het feit dat de Gewürztraminer tot de witte druivenrassen wordt gerekend, maar de druif heeft een dikke roze-rode schil. Gewürztraminer staat voor geurige wijnen. Maar waar drink je deze heerlijke wijn nou bij?

De druif moet goed rijp geoogst worden om een optimale onttrekking van alle aroma’s te doen plaatsvinden. Het komt erop neer dat de druiven verwerkt moeten worden als de schil zacht is, eigenlijk vlak voor de botrytis. Dat resulteert dan wel in wijnen met een potentieel hoog alcoholgehalte. Er zijn dus wijnen te vinden met het nodige restzoet (Elzas), maar ook droog gevinifieerde varianten komen voor. De wijnen van de Gewürztraminer hebben over het algemeen een uitgesproken geur van lychees en rozen. In de smaak zijn ze expressief, vaak enigszins zoet en kruidig, Ze laten zich goed combineren met pittige Aziatische gerechten.

  • Gewürztraminer
  • Boeckel