Geen Champagne meer na Formule 1 huldiging

Geen Champagne meer na Formule 1 huldiging

De huldiging na afloop van de formule 1 wedstrijd ging altijd gepaard met veel Champagne, inderdaad ging. Want vanaf aankomend seizoen wordt er geen Champagne meer gebruikt voor de huldiging. De Formule 1 stapt de komende drie seizoenen over op mousserende wijn van het wijnhuis Ferrari. De naam van het wijnhuis is wel van toepassing voor de Formule 1 races.

De Formule 1 breekt zo een soort van met traditie, al verzorgde Ferrari Trento in de jaren tachtig ook al eens wijn in plaats van champagne bij de Italiaanse Grand Prix. Daarnaast wordt er bij Grands Prix in het Midden-Oosten natuurlijk ook geen champagne gebruikt, maar rozenwater.

Voor de Formule 1 komt er na relaties met champagneproducenten Moët & Chandon en Carbon dus een nieuwe officiële partner voor de podiumborrel. “Ferrari Trento staat al decennia voor Italiaanse kwaliteit en we verheugen ons op de samenwerking”, meldt Formule 1-CEO Stefano Domenicali.

Ferrari Trento is opgericht in 1902 door Giulio Ferrari. Sinds 1952 is het in handen van de familie Lunelli. De specialisatie van het wijnhuis zijn mousserende wijnen gemaakt volgens de methode traditionelle. Het wijnhuis maakt wijnen met de Trento DOC classificatie, en in gelegen in de Noord-Italiaanse regio Trentino-Alto Adige.

Bron: Decanter.com