Cabernet Sauvignon Druivensoort

Cabernet Sauvignon Druivensoort

Cabernet sauvignon is een blauwe druivensoort. Een van de bekendste druivensoorten hij geeft een volle smaak en een donkere kleur. Het rijpingsproces is zeer belangrijk. De Cabernet Sauvignon is zonder twijfel de meest populaire blauwe druif ter wereld. Het is een internationale merknaam. Menig wijndrinker is ooit begonnen met een stevig glas Cabernet Sauvignon. Die populariteit heeft verschillende oorzaken. Hij is niet alleen geliefd bij de wijndrinker, maar vooral ook bij de wijnmaker. De Cabernet Sauvignon is het braafste jongetje van de wijngaard. Zelden laat hij zijn baasje in de steek. Hij geeft overal herkenbaar smakend sap. Als het klimaat maar warm genoeg is en de zon voldoende schijnt, kan zelfs iemand met een LOI-cursus wijn maken op zak er een fatsoenlijke wijn van maken. De Cabernet Sauvignon rijpt laat en daarom gedijt hij het beste in hete klimaten. In de Bordeaux gaat het nog net, vooral in het relatief warme Entre-Deux Mer en op de droge kiezelgronden van Médoc en Graves.