Wijnproducent Korrell heeft een succesvolle ijswijn oogst 2020

Wijnproducent Korrell heeft een succesvolle ijswijn oogst 2020

Wijnproducent Korrell heeft dit jaar een uitzonderlijk succesvolle oogst van ijswijn gehad, met als hoogtepunt de vintage 2020. Het geheim achter de kwaliteit van deze ijswijn ligt in de dichte concentratie van de druiven ingrediënten. Door de lage temperaturen bevriest het water in de druiven, waardoor het in de wijnpers blijft en alleen het zoete sap vrijkomt. Dit sap is zo zoet als honing en bevat een hoog suikergehalte, wat het gistingsproces bemoeilijkt. Hierdoor hebben ijswijnen vaak een hoog natuurlijk restsuikergehalte van meer dan 100 gram per liter, maar een relatief laag alcoholgehalte van ongeveer zeven procent.

Wat de ijswijnen van Korrell zo bijzonder maakt, is dat ondanks hun enorme restzoet, ze niet opdringerig zoet zijn dankzij het verse fruitzuur. Deze unieke combinatie zorgt ervoor dat deze wijnen wereldwijd erkend en gewaardeerd worden als een zeldzame specialiteit.

Dit jaar heeft wijnhuis Korrell een mooie oogst van Riesling ijswijn gehad, met een suikergraad van 163 ° Oe en geplukt bij een temperatuur van -8,5 ° C. Het proces van het maken van ijswijn is nauwkeurig en tijdsgevoelig. De druiven moeten aan de ranken blijven hangen totdat de temperatuur daalt tot -7 of -8 graden Celsius, waardoor het water in de druiven kristalliseert en het pure druivensap nog vloeibaar blijft. De oogst vindt meestal midden in de nacht plaats, om te voorkomen dat de druiven door de zon zouden ontdooien en de kwaliteit van de wijn in gevaar zou brengen.

Bij Het Wijnkasteel kunt u informeren naar de voorraad ijswijn die zij in huis hebben. Neem contact op via verkoop@hetwijnkasteel.nl en ontdek deze unieke en zeldzame specialiteit van Korrell.