Veganistisch Wijn is gemaakt van druiven. Toch?

Er is steeds meer vraag naar wijnen die geschikt zijn voor veganisten. Dat behoeft enige uitleg. Want wijn is gemaakt van druiven. Hartstikke veganistisch zou je zeggen. Toch?
Bij het klaren van de wijn worden stoffen gebruikt voor de verwijdering van bacteriën, gistcellen en andere ongewenste verontreinigingen die de smaak en het uiterlijk van de gebottelde wijn kunnen aantasten. Deze bindmiddelen clusteren de deeltjes, maar zijn vaak van dierlijke oorsprong. Bijvoorbeeld eiwit klaring.
Er kunnen echter ook minerale alternatieven worden gebruikt die exact hetzelfde doen, zoals limestone, bentoniet (afgeleid van klei) of plantaardige stoffen afgeleid van aardappeleiwitten, tarwe, erwt of soja. En als je geen dierlijke producten nodig hebt, waarom zou je het dan doen?

Hetwijnkasteel.nl heeft een hele serie bijzondere gastronomische wijnen die 100% geschikt zijn voor veganisten.

Onze huizen:

Korrell Pfalz, Latue Spanje, Domaine Pabiot Loire, Domaine Pelle Sancerre,