Biologisch Biodynamische Landbouw Domaine Jonathan Pabiot

Biologisch Biodynamische Landbouw Domaine Jonathan Pabiot

De filosofie van Domaine Jonathan Pabiot draait om respect voor de natuur. We streven naar het behoud van een gezonde en levendige omgeving. Door biologische en biodynamische landbouwpraktijken toe te passen, willen we de rijkdom en diversiteit van onze wijngaarden behouden en verbeteren.

Bij Domaine Jonathan Pabiot behandelen we onze wijnstokken met liefde en zorg, met aandacht voor elk detail om de beste kwaliteit druiven te produceren. Onze wijngaarden zijn geplant op diverse grondsoorten, waaronder kalksteen, grind en witte grond. Dit draagt bij aan de unieke mineraliteit die onze wijnen kenmerkt.

De nabijheid van de Loire zorgt voor een microklimaat dat gunstig is voor de groei en rijping van de druiven. Door te kiezen voor biologische en biodynamische landbouw werken we met de natuur samen en stimuleren we de biodiversiteit. Onze wijnstokken gedijen op de gezonde bodem en profiteren van de evenwichtige omgeving, inclusief het behoud van heggen, fruitbomen en andere plantensoorten.

Bij Domaine Jonathan Pabiot geloven we dat een gezonde en evenwichtige omgeving essentieel is voor het produceren van kwaliteitswijnen. Onze toewijding aan biologische en biodynamische landbouw weerspiegelt onze waarden en passie voor het produceren van wijnen die de unieke terroirs van ons landgoed tot hun recht laten komen.

Pouilly-Fumé, een witte wijn uit de Loire-vallei in Frankrijk, wordt geproduceerd van sauvignon blanc-druiven. “Biologisch” betekent dat we geen synthetische chemicaliën gebruiken in de wijngaard, maar uitsluitend natuurlijke middelen. Bij Pouilly-Fumé verbouwen we druiven zonder kunstmest en pesticiden, met strenge regels voor additieven en verwerking, wat bijdraagt aan de puurheid en kwaliteit van onze wijnen

https://jonathanpabiot.fr/