Blenden in de Portugese regio Alentejo

Blenden in de Portugese regio Alentejo

Wijnregio Alentejo in Portugal

Blenden in de Portugese regio Alentejo, gelegen in het binnenland van Portugal, kenmerkt zich door een droog en warm klimaat. Deze regio produceert vooral fruitige en soepele rode wijnen. Daarnaast ontstaan hier ook witte wijnen met tropische fruitsmaken en een fijne zuurgraad.

Blenden: Kenmerkend voor Alentejo

Ondanks de uitdagende omstandigheden, zoals de hitte en arme, kalkrijke bodems, excelleert Alentejo in de kunst van het blenden. Herdade dos Grous, een landgoed dat zich hierin heeft gespecialiseerd, oogst veel lof voor deze techniek.

Herdade dos Grous

Ten zuiden van de stad Beja ligt het 88 hectare grote landgoed Herdade dos Grous. Hier ontwikkelen ze blends van de beste vaten, waarbij ze twee of meer druivensoorten combineren om de smaak van de wijn te beïnvloeden. Elke blend heeft een unieke smaak, omdat elk vat zijn eigen ontwikkeling doormaakt. Hierdoor zijn de wijnen van Herdade dos Grous altijd uniek.

Assemblages van Witte en Rode Wijn

Voor Blenden in de Portugese regio Alentejo worden witte blends gebruikt Herdade dos Grous druivenrassen zoals viognier, gouveia, alvarinho, antão vaz en arinto. De rode blends combineren syrah, alicante bouschet, touriga nacional en aragonez. Deze variatie zorgt voor een breed scala aan smaken en aroma’s.

Landgoed Herdade dos Grous

Naast het produceren van fantastische wijnen, biedt Herdade dos Grous nog veel meer. Het landgoed beschikt over een hotel met prachtige kamers en luxe suites, een uitstekend restaurant en een sfeervolle wijnbar. Gasten kunnen hier ontspannen aan het meer, paardrijden en zelfs ballonvaarten maken.

Bezoek Alentejo en ontdek de veelzijdigheid en kwaliteit van de wijnen uit deze bijzondere regio!