Amarone Classico d.o.c.g. Bertani

Amarone Classico d.o.c.g. Bertani

Amarone Classico Bertani

Amarone Classico d.o.c.g. Bertani komt uit de Valpolicella-regio in Italië. Deze iconische wijn staat bekend om zijn rijke, complexe smaken.

Productieproces

Bertani gebruikt traditionele methoden. Ze plukken druiven met de hand, voornamelijk Corvina en Rondinella. De druiven drogen 120 dagen op rieten matten. Dit “appassimento”-proces concentreert suikers en smaken. Na het drogen persen ze de druiven en vergisten de most langzaam. Dit levert de diepe en rijke smaken van Amarone.

Smaakprofiel

Amarone Classico Bertani heeft een complex smaakprofiel. Het biedt tonen van rijpe kersen, pruimen en vijgen, aangevuld met chocolade, tabak en specerijen. De wijn heeft een volle body en een lange, elegante afdronk. Door rijping in grote Slavonische eiken vaten gedurende zes jaar, ontstaat een prachtige balans tussen fruit, tannines en zuren.

Serveersuggesties

Deze Amarone Classico d.o.c.g. Bertani past perfect bij rijke gerechten zoals wild, gegrild rood vlees en oude kazen. Het is ook uitstekend om solo van te genieten als meditatie wijn. De complexe lagen van smaak komen dan volledig tot hun recht.

Bertani Wijngoed

Bertani, opgericht in 1857, staat bekend om zijn kwaliteit en traditionele productiemethoden. Ze combineren oude technieken met moderne innovaties. De wijngaarden liggen in de beste delen van Valpolicella. Hier zijn bodem en klimaat ideaal voor hoogwaardige druiven.

Conclusie

Amarone Classico Bertani biedt uitzonderlijke kwaliteit en complexiteit. Het productieproces, de rijke smaken en de prestigieuze geschiedenis van Bertani maken deze wijn speciaal. Of je nu een speciaal diner organiseert of een rustig avondje thuis geniet, Amarone Classico Bertani zorgt voor een onvergetelijke ervaring.

Ze kunnen gecombineerd worden met rood vlees, wild en belegen kaas, maar is ook perfect aan het einde van een maaltijd en als “gesprekswijn”.

Kortom contact Hetwijnkasteel voor wijnen van Bertani.