Welke wijn drink je nu het beste bij welk aspergegerecht?
De klassieke combinatie van asperges en de witte wijnen uit de Elzas in Frankrijk is een veel gemaakte en veilige keuze. De uitdaging is om eens een andere, niet zo voor de hand liggende heerlijke wijn te combineren met aspergegerechten. Een heerlijke wijn uit een andere streek of land.
Asperges met ham en ei
Op de klassieke wijze serveren we de asperges met hardgekookte eieren, (been)ham en een heerlijk botersausje. Asperges worden voor 80% op deze wijze gegeten. Belangrijk is de wijn niet te laten overheersen op de zachte smaak van de asperges.
Pinot Blanc of een mooie droge Muscat
Asperges met vis
Serveren we de asperges als groente bij vis, bijvoorbeeld witvis, gegratineerd met een ei-botersaus oftewel een Hollandaise saus en bestrooid met een oude kaas. Omdat zo de asperges iets meer op smaak komen mag de wijn wat sterker aanwezig zijn. Hou wel in de gaten dat de wijn de asperges niet overheerst.
Verdejo of een mooie hout gelagerde Chardonnay