Gewone wijn, biologische of natuurwijn.

Gewone wijn, biologische of natuurwijn.

Bij gewone wijn staat bijna alles toe. Wijnmakers gebruiken pesticiden, kunstmest, suikers, gist, enzymen en sulfiet. Deze aanpak biedt veel flexibiliteit.

Biologische wijn vooral in de wijngaard. Hier zijn chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest verboden. In de kelder mogen wijnmakers wel gist, suiker en zuur toevoegen. Dit zorgt voor een schonere productie

Natuurwijn volgt een veel restrictievere aanpak. Wijnmakers voegen niets toe aan de druiven, behalve een beetje sulfiet. Het gisten gebeurt door het natuurlijke gist op de druiven. Zo blijft de wijn puur en vrij van kunstmatige

De maximale hoeveelheid sulfiet per liter wijn varieert opmerkel

  • Conventionele wijn : Tot
  • Biologische wijn:
  • Natuurwijn: Tot

Vergelijk een gewone wijngaard met een natuurwijngaard als een weg met een berm. Gewone wijngaarden zijn schoon als een weg door het gebruik van onkruidverdelgers. Biologische wijngaarden staan ​​vol gras en onkruid als deze niet verwijderd worden. Dit duurzame een gezondere bodem en meer biodiversiteit. Natuurwijngaarden vermijden volledig chemische stoffen en kunstmest. Dit is de natuurlijke omgeving

Natuurwijnen volgen een strikt proces. Wijnmakers voegt alleen een beetje sulfiet toe. Het gisten gebeurt volledig door de natuurlijke gist op de druiven. Dit resulteert in een wijn die zo dicht mogelijk is bij de natuurlijke

Deze verschillen in productie en regelgeving zorgen ervoor dat gewone, biologische en natuurwijnen elk een unieke ervaring bieden. Gewone wijnen bieden consistentie en flexibiliteit. Biologische wijnen zijn milieuvriendelijker. Natuurwijnen bieden een pure en authentieke smaakervaring. De keuze hangt af van de voorkeur voor natuurlijke en minimale interventie.