Albariño Pazo San Mauro Rias Baixas

Albariño Pazo San Mauro Rias Baixas

Pazo de San Mauro, gebouwd in 1591, is een van de oudste Europese wijnmakerijen. Het ligt in de Condado de Tea-regio van Rias Baixas. De wijngaarden zijn geplant in terrassen en vormen een natuurlijk amfitheater. Dit amfitheater loopt naar de oevers van de rivier Miño. De wijngaarden genieten van buitengewoon zonlicht tijdens de middaguren.

De Albariño-wijnstokken worden op lattenwerk geplant. Dit zorgt ervoor dat de vrucht in optimale omstandigheden groeit. De productie is beperkt, maar van topkwaliteit.

Albariño Pazo San Mauro Rias Baixas heeft een uitgesproken neus. Dit blijkt uit een sterk rassenkarakter. De wijn is zeer aromatisch en fruitig. In de mond proef je citroen, bloemen en nootachtige tonen. De afdronk is lang en intens

De wijn heeft een stralend licht goudgele kleur. Het is fris, zilt en fruitig met tonen van pompelmoes, mineralen, perzik en abrikoos. De wijn is droog, dorstlessend en elegant. Het heeft een frisse, ziltige en fruitige smaak met citrusvruchten en limoen. De afdronk is mooi en bevat een fijn bitter

De Albariño-druif komt uit het onzekere van Spanje en Portugal. Deze gebieden overlappen elkaar, gescheiden door de landsgrens. In Spanje ligt Rías Baixas de bekendste Albariño-streek. In Portugal heet de druif Alvarinho. Hij groeit vooral in Monção, Melgaço en Minho.

De Albariño Pazo San Mauro Rias Baixas heeft de laatste jaren veel fans gekregen. Hierdoor wordt hij op veel plaatsen aangeplant. Er komen nu ook Albariño’s uit Noord-Amerika, Uruguay en Australië.

Pazo de San Mauro blijft trouw aan zijn historische wortels. Het biedt een unieke wijnervaring dankzij zijn ligging, geschiedenis en topkwaliteit Albariño-druiven. Deze wijnmakerij verspreide traditie met innovatie en blijft geliefd bij wijnliefhebbers