Het vernieuwde klassement van de Cru Bourgeois

Het vernieuwde klassement van de Cru Bourgeois

Het vernieuwde klassement van de Cru Bourgeois rangschikt wijnen in drie categorieën voor vijf jaar: Cru Bourgeois, Cru Bourgeois Supérieur en Cru Bourgeois Exceptionnel. Hierdoor krijgt de consument een eenvoudige, onpartijdige en objectieve verdeling. Daardoor kunnen zij gemakkelijk een Cru Bourgeois selec

Hiërarchisch en Vijfjaarlijks Klassement

Dit klassement bevat voor wijnlabels van oogstjaren 2018 tot 2022. De structuur is gebaseerd op kwalitatieve prestaties. Bovendien wordt het klassement elke vijf jaar beperkt.

249 Geklasseerde Kastelen

In totaal zijn er 249 geklasseerde kasten, waaronder:

  • 179 Cru’s Bourgeois
  • 56 Crus Bourgeois Supérieur
  • 14 Crus Bourgeois Exceptionnel

Waarde en Waarborg voor Consumenten

Dit nieuwe klassement waardeert domeinen en biedt consumenten waarborg. Na 10 jaar werk kreeg het overheidsgoedkeuring. Deze herkent de hoge kwaliteit van wijnbouwers. Het is een erkenning van hun lange termijnvisie. Ook waardeert het projectontwikkeling en investeringen. Voor consumenten betekent dit klassement een kwaliteitsgarantie. Hierdoor kunnen zij vol vertrouwen een Cru Bourgeois kiezen.

Wijnkwaliteit en Aanvullende Criteria

Kandidaten moeten een blinde analyse van vijf oogstjaren doorstaan. Hogere niveaus hebben strengere eisen. ‘Cru Bourgeois Supérieur’ en ‘Cru Bourgeois Exceptionnel’ vereisen extra criteria. Dit omvat het technische traject en de promotionele aanpak van het wijndomein.

Doordachte Wijnbouwpraktijk

Milieucriteria spelen ook een rol in de klassement. Wijndomeinen moeten zich inzetten voor het ecologische programma ‘Haute Valeur Environnementale niveau 2’ (HVE-2). Afhankelijk van het vergelijkbare klassement is conversie van certificering nodig

Deze nieuwe indeling biedt een uitgebreide en betrouwbare gids voor de beste Cru Bourgeois wijnen. Hierdoor kunnen consumenten eenvoudig een weloverwogen keuze

Het Nieuwe Klassen:

  • 179
  • 56 Crus Bourgeois Sup
  • 14 Crus Bourgeois Uitzondering