Bijzondere Druivensoorten!

Bijzondere Druivensoorten!

Hetwijnkasteel is een fan van bijzondere wijnen en druivensoorten.

in dit column zullen we er een paar uitlichten.

VIDAL

Een kruising van Europese druiven (Vitis Vinifera) en Amerikaanse druiven (Vitis Labrusca, Vitis Berlandieri en andere). Hybriden zijn niet toegestaan om wijn van te maken, Er zijn een paar uitzonderingen voor specifieke druiven in specifieke gebieden, zoals: Vidal, een hybride van de Franse Ugni blanc en de Amerikaanse Seibel druiven, gebruikt voor Canadese Ice Wine. En Baco 22A, gebruikt voor Armagnac en de enige toegestane hybride-druif in Frankrijk.  In Nederland zijn met name wijnen vaak gemaakt van hybriden zoals de Regent. Deze hybriden zijn beter bestand tegen het vochtige en koude Nederlandse klimaat. Dit is ook waarom ze dit in Niagara-on-the-Lake, Ontario doen.