Eco Friendly Wines – biologische en biodynamische

Eco-Friendly_Wine_WB

Eco Friendly Wines – biologische en biodynamische

Eco Friendly Wines – biologische en biodynamische. Als het gaat om wijn, is alles wat er groen. Duurzame, biologische en biodynamische, een vorm van biologische landbouw. Dit is een gezonde dosis excentrieke spiritisme. Op basis van de geschriften van de vroege 20e-eeuwse filosoof Rudolf Steiner) druiventeelt zijn drie bekende benaderingen. De vele Europese (en Amerikaanse ) wijnhuizen zijn bezig met het vinden van andere manieren om te helpen de aarde te beschermen, maar ook terwijl er nog wijnen van topkwaliteit worden geproduceerd.

Australië

Men behandelt biologisch zijn wijnmakerij met afvalwater, die vervolgens wordt gebruikt om gewassen te irrigeren. De wijnhuizen stelt ook wat zij noemen het 17 Trees Program, het planten van 17 bomen voor elk bedrijfvoertuig om de CO2-productie compenseren

Italië

Bij Tenuta landgoederen in de Italiaanse Alto Adige, werd een nieuwe wijnmakerij gebouw met energie-efficiënte strategieën. Zoals fotovoltaïsche panelen op het kantoor dak, speciale buitenmuren voor thermische isolatie en energiebesparende radiator panelen in de plafonds.

Werelds eerste gecertificeerde klimaatneutrale wijnmakers kwamen in 2006, na een verblijf van jaren opnieuw te zoeken naar manieren om de uitstoot te verlagen. De wijnhuizen sponsoren ook bosregeneratie in de nabijgelegen Marlborough Sounds regio.

Portugal

Port, omdat het meestal is gemaakt van druiven afkomstig van tientallen of zelfs honderden kleine telers, heeft vrijwel geen geschiedenis van de biologische productie. Maar onlangs, een van de bekendste producenten van de Douro-vallei’s, Fonseca, liet de pruimachtig Terra Bella een non vintage Port geheel gemaakt van biologisch geteelde druiven (zelfs de gedistilleerde gebruikt om de wijn te versterken is afkomstig van biologische druiven).

Spanje

Spanje heeft een aantal groene initiatieven omarmd, met president Miguel A. Torres heeft hij de besteding van  €10.000.000 om aan milieuprogramma’s te financieren. Onder andere strategieën, zijn alle medewerkers auto’s bij Torres worden vervangen door hybrides worden regenwater collectie systemen die worden gebruikt om lager waterverbruik en 12.000 vierkante meter van zonne-energiecellen leveren energie op de belangrijkste wijnmakerij.