Shiraz of Syrah

Shiraz of Syrah

Shiraz is de naam voor de donkere druif uit Australië en andere Nieuwe Wereldgebieden. Hoewel genetisch identiek aan Syrah, zijn de stilistische verschillen significant. Shiraz is de meest aangeplante druif in veel Australische wijngaarden. Het is synoniem met de Australische wijnregio, vooral de Barossa Vall

Oorsprong en Stijl

De term Shiraz komt uit de Nieuwe Wereld, maar er is geen schadelijk verhaal over de naamgeving. Shiraz-wijnstijlen weerspiegelen de Nieuwe Wereld, met betrouwbare vruchtenmaken zoals bosbessen, zwarte bessen en zwarte kersen. Secundaire weergave van chocolade, peper en kruidenverrijken de

Shiraz in de Jaren 1990-2000

In de jaren 1990 en begin 2000 waren veel Australische Shiraz-wijnen zeer rijp en krachtig. Deze wijnen blijken de aandacht van wijncritici wereldwijd. Horizontale prezen de rijke en gedurfde smaken, anderen misten subtiliteit. Ondanks de verdeeldheid onder kritiek, bloeide de vergelijkbare van Australis

Evolutie in de 21e Eeuw

Aan het begin van de 21e eeuw bestaande uit de stijl van veel Australische Shiraz-wijnen. Koele klimaatstijlen werden populairder en complexer. Een nieuwe generatiemakers concentreerde zich op elegantie en pitti

Mengsels en Combinaties

Australische Shiraz wordt vaak gemengd met Grenache en Mourvèdre, wat bekend staat als GSM. Deze combinatie heeft een rijke, logische stijl. Shiraz wordt ook gemengd met Cabernet Sauvignon, wat ongebruikelijk was in de Oude Wereld. De Cabernet-Shiraz mix is ​​nu erg populair in Australië.

Internationale Invloed

Shiraz-wijnen worden ook in andere landen dan Australië geproduceerd. In Zuid-Afrika is de naam Shiraz gemeengoed. In de VS, Zuid-Amerika en Israël gebruiken wijnmakers soms Shiraz en soms Syrah. Zelfs in Languedoc-Roussillon, Frankrijk, wordt de naam Shiraz soms gebruiken.