Bordeaux de beste Top 10 wijnen uit 2014

Bordeaux 2014 Top 10

1. Château Cheval Blanc (Saint-Émilion)

Driekwart van de productie ging in de grand vin in 2014 (een veel hoger percentage dan vergelijkbare Left Bank eigenschappen), maar de kwaliteit is uitstekend: gericht, zijdeachtig en complex, met subtiele, heldere zuurgraad en moeiteloos structuur. 98 punten.

2. Château d’Yquem (Sauternes)

Er was geen Yquem in 2012, maar dit maakt voor het. Geplukt in vier fasen en 100 procent botrytis, het is de zoete wijn van de vintage (en vele anderen). Exotisch, honingzoete en behendig oaked, dit eindigt met pittige citrus-achtige zuurgraad. 97 punten. Yquem op Vat in 2014

3. Château Lafite (Pauillac)

Een Lafite dat weegt slechts 12,6 procent alcohol grijpt terug naar een ander tijdperk in sommige opzichten. Het draagt ​​haar 100-procent nieuwe eiken met gemak, het tonen verfijnde tannines, elegant fruit smaken en een genuanceerde, taps toelopend finish. Bedrieglijk licht. 97 punten.

4. Château Lafleur (Pomerol)

Baptiste Guinaudeau is de meest Bourgondische van Bordelais, zowel in de wijngaard en de kelder, knutselen wijnen die zijn allemaal over finesse, balans en zacht, zonder haast complexiteit. Aromatisch, stijlvolle wijnmaken van een hoge orde. 98 punten.

5. Château Latour (Pauillac)

Latour verkoopt zijn wijnen en primeur meer, maar het toont nog steeds de meest recente vintage aan de pers. Aromatische, dicht en behendig eiken, dit is een andere verfrissende Pauillac met alcohol onder de 13 procent, maar een grote concentratie. 98 punten.

6. Le Pin (Pomerol)

Na een bijna veeg uit in 2013, als gevolg van het slechte weer, dit kleine Pomerol juweel is terug met rente in 2014. Vrouwelijk, kat en bloemen, het is allemaal over filigraan tannines, subtiele eik en zijdezachte, strelen tannines. 97 punten.

7. Château La Mission Haut-Brion (Pessac-Léognan)

Deze mix van Merlot met 45 procent Cabernet Sauvignon en 1 procent Cabernet Franc toont vaak beter dan stalgenoot Haut-Brion in dit vroege stadium, maar het leeftijden goed ook. Ingehouden kracht, filigraan tannines en een strakke, minerale afwerking van de Cabernet. 98 punten.

8. Château La Mission Haut-Brion Blanc (Pessac-Léognan)

In een goed jaar voor de droge witte wijnen, is dit het uitstekend voorbeeld voor mij. In tegenstelling tot de meeste van de grote witte Bordeaux, het is Semillon gebaseerd, met 28 procent Sauvignon Blanc toevoegen zuurgraad en beet. Smoky, kruiden, wasachtige, geroosterde en zeer complex. 97 punten.

9. Château Cos d’Estournel (Saint-Estèphe)

De beste Cos sinds 2010 (en veel beter dan de overdreven en overschat 2009), dit is dicht en geconcentreerd, maar toch opmerkelijk goed in balans, met zoetheid in evenwicht gehouden door grazige frisheid en goede veroudering potentieel. 97 punten.

10. Château La Fleur-Petrus (Pomerol)

Een mix van Merlot met 7 procent Cabernet Franc, dit is de beste wijn in de JP Moueix portefeuille in 2014. Het is een zeer delicaat, zelfs bloemen wijn, ondanks zijn 14 procent alcohol, met tonen van rood fruit, subtiele eik en een mineraal, grazige ondertoon. 97 punten.