Vervalste Montalcino in beslag genomen

Vervalste Montalcino in beslag genomen

De Italiaanse politie heeft meer dan 165.000 flessen goedkope rode wijn in beslag genomen die als Toscaans topproduct werd verkocht. Na een tip van een lokale wijnboer werden vervalste Brunello di Montalcino en Rosso di Montalcino in beslag genomen. Dat deelde de belastinginspectie van Siena mee.

https://www.hln.be/nina-kookt/italiaanse-politie-ontdekt-fraude-met-goedkope-wijn~a649076b/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

Achter de fraude zou een man schuilgaan die documenten en online-certificaten vervalst zou hebben. Daardoor kon hij wijndruiven van geringe kwaliteit aanbieden als een hoogwaardig product.
De verdachte had bovendien 350.000 euro van een onlinerekening van een wijnproducent gestolen, aldus nog de politie. Hij wordt beticht van economische en onlinefraude, verduistering en valsheid in geschrifte. Pas in mei hadden speurders 30.000 liter gewone rode wijn in beslag genomen, die als een eersteklas Chianti en Brunello di Montalcino geëtiketteerd was. De wijn werd tienmaal duurder verkocht dan zijn werkelijke waarde.

https://www.hetwijnkasteel.nl/tag/montalcino/?add-to-cart=43008&quantity=1&product-page=2