Een wijntje drinken voor het sneller herstellen.

Een wijntje drinken voor het sneller herstellen.

Een ziekenhuis in Clermont-Ferrand opent een wijnbar voor terminaal zieke patiënten. Deze wijnbar biedt patiënten wijnproeverijen aan. Ondanks hun gezondheidstoestand kunnen ze genieten van deze momenten.

In Frankrijk is wijn een belangrijk deel van de cultuur. Terminaal zieke patiënten mogen familie of vrienden uitnodigen. Dokter Guastella bedacht dit idee en gelooft dat patiënten plezier verdienen.

Hij vindt het onmenselijk om traditionele smaken, zoals Franse wijn, te ontzeggen. Patiënten reageerden positief en zijn enthousiast over de opening van de wijnbar.

Guastella’s motivatie is simpel en krachtig. Mensen in hun laatste dagen moeten genieten van de dingen die het leven waardevol maken. Een wijntje drinken helpt sneller herstellen en verbetert de levenskwaliteit.

De wijnbar biedt voorlopig streekwijnen aan. Deze wijnen vertegenwoordigen de rijke wijncultuur van de regio. In de toekomst zal de wijnbar ook whisky en champagne aanbieden.

Dit toont het streven van het ziekenhuis om de ervaringen van patiënten te verrijken. Andere dokters zijn enthousiast en verwachten dat meer ziekenhuizen zullen volgen.

Medische professionals zien de voordelen van deze ervaringen voor patiënten. Ze hopen dat dit een bredere trend wordt. Wijn drinken is diep verankerd in het Franse leven.

De overheid heeft onlangs wijn op de werkvloer verboden. Leidinggevenden moeten deze nieuwe regel handhaven, maar doen vaak zelf mee. Het initiatief in Clermont-Ferrand toont hoe traditie en mededogen samenkomen.

Het biedt terminaal zieke patiënten een kans om te genieten van geliefde dingen. Omringd door dierbaren, genieten ze van een waardevolle toevoeging aan hun zorg. Dit initiatief laat zien dat zelfs in moeilijke tijden plezier mogelijk is.

De wijnbar opent in september en biedt een nieuwe manier om patiënten te ondersteunen. Dit voorbeeld kan navolging krijgen in heel Frankrijk. Het helpt patiënten in hun laatste dagen een moment van vreugde te ervaren.

Met een wijntje kunnen ze een beetje herstellen en de Franse traditie omarmen. Zo krijgen ze een aangenaam einde in hun laatste dagen.

https://www.hetwijnkasteel.nl/2014/08/13/een-wijntje-drinken-voor-het-sneller-herstellen/